Categories
Islamic

Other’s – KITAB SIHIR PURBA BERASAL DARI SYRIA DISELUDUP DAN TELAH DIRAMPAS DI TURKI .

KITAB SIHIR PURBA BERASAL DARI SYRIA DISELUDUP DAN TELAH DIRAMPAS DI TURKI .

Artikel Oleh :: Mohd Fauzi Bin Shamsir .

Polis Turki telah menahan empat orang lelaki yang dipercayai bekas pejuang Faylaq al-Rahman dan seorang warganegara Turki sewaktu dalam perjalanan untuk melakukan urusniaga dengan pembeli yang berniat untuk menjual dua buah skroll manuskrip dipercayai adalah dari kitab Talmud langka, dan satu buku manuskrip kuno yang ditulis dengan berlapis emas di tempat kejadian yang terletak di wilayah barat laut Bilecik pada 8 Mei, lapor RT TV Rusia pada 11 Mei lalu .

Akhbar Turki Daily Sabah menyatakan bahawa pihak Polis telah merampas dua buah skroll Talmud kuno sewaktu penangkapan keatas kumpulan tersebut . Menurut akhbar lagi , artifak purba tersebut adalah dengan bernilai USD $ 1.86 juta.

Polis di wilayah Aksaray tengah bahagiam Turki telah melakukan siasatan lebih lanjut setelah kejayaan mereka telah menemui Alkitab bersejarah di dalam sebuah kereta milik warga Syria dan Iraq http://sabahdai.ly/O6hzaU

Sumber dari pihak pembangkang kerajaan Syria telah mengesahkan bahawa sekumpulan pejuang Faylaq al-Rahman yang diberkas itu telah mencuri Taurat kuno tersebut dari sebuah tempat rumah ibadat berusia 2.000 tahun di daerah Jobar, di timur ibu kota Syria, Damsyik.

Daerah itu kini telah berada di bawah kawalan kumpulan pejuang yang disokong AS Faylaq al-Rahman dari tahun 2013 hingga Mac 2018, setelah akhirnya dapat dibebaskan oleh pihak Tentera Arab Syria (FSA).

Setelah pembebasan wilayah Jobar, pihak aktivis yang berpihak kepada pro-pemerintah kerajaan Syria mendedahkan bahawa banyak lagi dari rumah ibadat Yahudi bersejarah di daerah ini telah dijarah dan dimusnahkan oleh pejuang Faylaq al-Rahman, yang bahkan telah melakukam dengan menggali terowong bawah tanah menuju ke bawah lokasi kuil bersejarah itu dalam usaha mencuri “harta karun Yahudi”.

Dengan terdedahnya penangkapan ini adalah skandal kedua yang melibatkan kumpulan “pembangkang” Ghouta Timur dapat dikaitkan setelah mereka mengundurkan diri dari wilayah tersebut.

Pada 5 Mac, agensi berita Iran, Fars telah mendedahkan bahawa pemimpin politik yang bernama Jaysh al-Islam Mohammed Alloush telah mencuri sebuah harta khazanah purba yang dianggarkan bernilai USD $ 47 juta daripada kumpulannya sendiri sebelum dia melepaskan jawatannya.

Gulungan skroll itu dikatakan telah dihasilkan daripada kulit haiwan liar , gazelle dengan bersulam emas dan dihiasi dengan pelbagai hiasan seperti permata jenis ruby dan zamrud dalam pelbagai saiz.

Setelah penyiasat membongkar kes kecurian gulungan skroll itu dengan melakukan siasatan lebih teliti, mereka telah melaporkan menemui sesuatu yang aneh di salah satu mukasurat daripada skroll itu dengan lakaran – gambar kepala kambing yang kelihatan seolah kelihatan terbentuk seperti rupa pentagram:

Terdapat lebih banyak skroll dan manuskrip diambil daripada kitab Talmud yang dijumpai di Syria pada tahun 2018 dengan menampilkan lebih banyak lakaran ,sigil dan simbolisme berunsur sihir hitam Setan seperti iblis Baphomet, segitiga Illuminati dengan mata semua yang melihat, fitnah darah, ular, tanda tangan kabbalah, burung hantu dan banyak lagi perkara lain.

Kredit :: Zaid_wordpress.com

By donshafi9️⃣1️⃣1️⃣

May Allah s.w.t. grant us His taufiq so that we may taste the sweetness of our faith and gratitude and experience the pleasure of worshipping Allah . Amin Ya Rabbal ‘Alamin.

*Mohon share di group2 lain. Semoga bermanfaat Barakallahu fiikum*

*Jazāk Allāhu Khayran*

👉The views expressed in this article are the author’s own and do not necessarily reflect my stance @donshafi911.

👉Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian @donshafi911.

👉 https://vk.com/club176201652

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s