TABUNG BANTUAN MAHASISWA

TABUNG BANTUAN MAHASISWA

===========

1. Pengumuman KPT baru-baru ini untuk menangguhkan sesi pendaftaran secara fizikal/bersemuka sememangnya memberi kesan kepada rata-rata mahasiswa baharu sesi 2020/2021.

2. Mereka yang dijadualkan masuk pada awal Oktober ini kebanyakannya telah melakukan persiapan termasuklah pembayaran kos seperti yuran kolej, sewa rumah, kos perjalanan, tambang pengangkutan dan sebagainya.

3. Atas dasar itu Persatuan Belia Islam Nasional (Pembina) dengan kerjasama Yayasan Maghfirah mengambil tanggungjawab untuk meringankan beban mahasiswa yang terjejas dengan mewujudkan tabung khas kecemasan untuk mahasiswa tersebut.

4. Tabung ini menyasarkan untuk membantu mahasiswa yang yang memerlukan:

1. Bantuan Pengangkutan (Pergi atau Pulang)

2. Bantuan Penginapan

3. Bantuan Makanan

4. Bantuan Khidmat Kaunseling

Sasaran adalah kepada 500 orang mahasiswa dengan anggaran kutipan sebanyak RM70,000.

5. Berikut disertakan pautan bagi *Borang Pemakluman Bantuan* untuk mahasiswa yang ingin mendapatkan bantuan dan rujukan lanjut pihak Pembina.

https://forms.gle/LG3Xqys4bJGVDvmD9

Untuk individu yang ingin menyalurkan sumbangan, bantuan boleh disalurkan melalui pautan:

https://www.billplz.com/TabungMahasiswa

Atau melalui akaun Yayasan Maghfirah:

Cimb Bank: 8603 2214 27

Maybank: 5622 6355 2802

*Sila nyatakan rujukan “TABUNG MAHASISWA”

Untuk sebarang pertanyaan boleh menghubungi:

1. Saudara Syafiq (Yayasan Maghfirah)

+6001135389575

2. Saudara Farouk (Bendahari Pusat Pembina)

+60186640677

#tabungbantuanmahasiswa

#yayasanmaghfirah

#pembina

t.me/drahmadsanusiazmi/672

Leave a comment