DISKUSI PALESTIN

DISKUSI PALESTIN.

Palestin akan merdeka jika seluruh umat Islam mengambil berat tentang pentingnya ilmu pengetahuan yang menjadi asas kepada pembebasan Palestin.

Kita selalu faham bahawa politik dan persiapan ketenteraan yang menjadi tunjang kepada pembebasan Palestin, tetapi mengapa negara-negara Islam di sekeliling negara Palestin tidak langsung membantu Palestin?

Kita fikir sekiranya negara-negara Islam seluruh dunia bersatu, maka Palestin akan mudah terbela, Israel akan mudah ditewaskan. Tetapi itukah hakikat yang berlaku sekarang?

Ya. Hakikatnya kezaliman terus berlaku, rakyat Palestin terus dinafikan hak untuk bergerak bebas di negara sendiri. Hatta negara Islam sendiri telah menjadi rakan subahat menghalang kebebasan saudaranya sendiri.

Jom sertai group facebook khas, ‘Diskusi Palestin’ untuk kalian yang ingin mengenali dengan lebih baik perihal Palestin.

Daftar di sini segera: http://www.diskusipalestin.com

#DiskusiPalestin

t.me/cintagaza/1221

Leave a comment